×
home architectenbureau woningcorporatie gemeente projectontwikkelaar actueel downloads award

Meer materialen

image
Natuurinclusief bouwen is de nieuwe trend. Er komen dan ook steeds meer nieuwe leveranciers en ontwerpen bij. Hierdoor is er een steeds ruimere keus aan type materialen met verschillend uiterlijk en uitstraling. Het maken en ontwerpen van inbouwstenen is wel maatwerk. Stenen met de verkeerde afmeting of gemaakt van de verkeerde materialen kunnen meer kwaad dan goed doen. Koop dus bij ervaren producenten en vraag bij twijfel advies aan een ecoloog of deskundige.

Schwegler

Het Duitse merk Schwegler produceert en levert al geruime tijd inbouwstenen voor gierzwaluwen, huismussen en vleermuizen. In Nederland zijn deze producten verkrijgbaar via Waveka.

Website Waveka

Buginn

Ook voor wilde bijen zijn inmiddels inbouwstenen beschikbaar. Het is bij deze stenen wel van belang dat de vulling van plantaardig materiaal regelmatig verwijderd kan worden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de Buginn. Deze steen is opgebouwd uit een aantal onderdelen; een betonnen basissteen, verschillende kernsoorten en een betonnen front. De basissteen functioneert als bouwelement waarmee keermuren, borders en onderdoorgangen bij viaducten geconstrueerd kunnen worden. De inhoud van de steen is gemakkelijk te vervangen.

Button Website Buginn

image

Vivara Pro: inbouwstenen voor vogels

Vivara Pro ontwikkelt voor de professionele markt specialistische natuurbeschermingsproducten, afgestemd op de Nederlandse bouwmaten.

image

Vivara Pro: inbouwstenen voor vleermuizen

Vivara Pro ontwikkelt specialistische natuurbeschermingsproducten voor de professionele markt. Deze materialen zijn afgestemd op de Nederlandse bouwmaten.

image

Tichelaarkasten: keramiek voor vleermuizen

Gemaakt van duurzaam keramiek dat goed warmte vast houdt en makkelijk schakelbaar is, zijn de kasten van Koninklijke Tichelaar ook inzetbaar voor het maken van grote verblijfplaatsen.

Alle van nature in het wild levende vogels en vleermuizen zijn strikt beschermd. Voor aanvang van bouw- en renovatiewerkzaamheden is het van belang rekening te houden met de wettelijke vereisten die voortvloeien uit de Wet natuurbescherming.

Meld je aan voor de nieuwsbrief