Met de ééndaagse cursus “Huismus & Gierzwaluw en ruimtelijke ontwikkeling” laten we zien dat ruimtelijke ontwikkeling en de bescherming van huismus en gierzwaluw samen kunnen gaan.
Vragen waar je gedurende de cursus antwoord op zal krijgen zijn onder andere:
Voor wie?
Iedereen die beroepsmatig te maken kan hebben met huismus en/of gierzwaluw en ruimtelijke ontwikkeling. Hierbij valt te denken aan (landschaps)architecten en bouwprofessionals, ecologische advies- en ingenieursbureaus, medewerkers van (semi-)overheden , maar ook natuurbeschermende organisaties (bijv. landschappen en landschapsbeheerders).
Datum & locatie
Donderdag 13 februari 2025, 9.30-16.30.
Vogelbescherming Nederland, Boulevard 12, 3707 BM Zeist.
Kosten
€ 450,- (excl. btw) per persoon inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch. Bij twee of meer deelnemers van dezelfde organisatie bedragen de deelnemers kosten € 425,- (excl. btw).
Tekst: Bewerking van de aankondigingstekst op de website van Sovon, 4 december 2024
Beeld: Ruud van Beusekom
Het is de droom van Mischa Cillessen, stadsecoloog van Tilburg: elk gebouw in de stad voorzien van een of meerdere plekken om dieren te laten verblijven.
Het gaat slecht met veel van onze stadsvogels, ze nemen al decennia in aantal af. Uit een nieuwe analyse blijkt wat de belangrijkste knelpunten zijn en welke maatregelen we kunnen nemen om daar wat aan te doen.
Een rietkraag maaien, bomen snoeien of een klimop verwijderen voor werkzaamheden? Let op: er kunnen vogelnesten zitten die wettelijk beschermd zijn. Hoe ga je daarmee om?
Door bij na-isolatie rekening te houden met vogels en vleermuizen, voorkomt u verstoring en behouden verschillende kwetsbare soorten hun nest- en overwinteringsplaatsen.