×
home architectenbureau woningcorporatie gemeente projectontwikkelaar actueel downloads award

Dutch Design Week biedt internationaal podium aan Award

image
De prijsuitreiking van de Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen maakt dit jaar deel uit van de Dutch Design Week. Het toonaangevende evenement biedt de genomineerden een internationaal podium om hun project te presenteren.

De Dutch Design Week (DDW) is het grootste designevenement in Noord-Europa. Jaarlijks trekt het evenement, dat inzet op de stimulering van innovatie en kruisbestuiving, zo’n 350.000 bezoekers; veelal ontwerpers, kunstenaars en andere professionals die inspiratie komen opdoen, netwerken en kennis uitwisselen.

Stel je voor…
Het thema van de DDW 2023 is 'Picture This': een oproep om je voor te stellen wat voor wereld we samen kunnen bouwen. Niets doen is geen optie, gezien de klimaat- en andere crises op onze planeet. Hoe kunnen ontwerpers met hun verbeeldingskracht het tij keren? Welke alternatieve perspectieven zijn er?

Die vragen hebben ook de deelnemers aan de Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen zich gesteld. Met hun projecten en ontwerpen zoeken zij naar manieren om onze bebouwde omgeving in te richten zonder dat dit ten koste gaat van natuur en liefst nog méér kansen biedt voor biodiversiteit.

Kopie van 20221022 ketelhuisplein maxkneefel 90961 1 2296202591

Het Ketelhuisplein in Eindhoven tijdens een eerdere editie van de Dutch Design Week. Beeld: Max Kneefel.

Nieuwe doelgroepen
Award-initiatiefnemer Vogelbescherming Nederland is trots op de plaats op het programma van de DDW, vertelt projectleider Merel Roks: “Voor de genomineerden is dit een kans om hun natuurinclusieve ontwerp onder de aandacht te brengen van een breed publiek van vakgenoten en gelijkgestemden. Bovendien biedt de DDW gelegenheid om ideeën uit te wisselen, samenwerkingsmogelijkheden te verkennen en contacten te leggen voor toekomstige natuurinclusieve projecten. Onze organisaties delen de ambitie om aanjager te zijn in onze transitie naar een natuurinclusieve manier van denken en inrichten.”

De DDW vindt plaats van 21 tot 29 oktober in Eindhoven. De Award-uitreiking is op de middag van 26 oktober in Plug-in City. Meer informatie over de uitreiking volgt via Bouwnatuurinclusief.nl en de website van de Dutch Design Week.

Heb jij ook een natuurinclusief project of ontwerp dat je in de schijnwerpers wilt zetten? Je kunt je nog tot 1 oktober inschrijven voor de Award. Wie weet presenteer jij dan straks jouw ontwerp tijdens de Dutch Design Week.

Schijf jouw ontwerp of project in >


Tekst: Mariël Verburg en Vogelbescherming.nl, 28 augustus 2023
Beeld: Website Dutch Design Week en Max Kneefel

image

Maak kans op de Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen 2023

Vogelbescherming Nederland is op zoek naar het meest inspirerende natuurinclusieve project of óntwerp van de afgelopen twee jaar. Sleep jij straks deze unieke prijs in de wacht? Inschrijven kan tot 1 oktober.

image

Zo behouden we vogelrijkdom in steeds dichtere stad

Wie de eksters, kauwtjes en halsbandparkieten ziet, zou kunnen denken dat het best goed gaat met vogels in de stad. Maar helaas gaan veel soorten door toenemende verstening zorgwekkend achteruit. Door anders om te gaan met groen en water, kunnen we de balans herstellen.

image

'Ga pionieren en de regels volgen daarna wel'

Met haar onderneming Honey Highway heeft Deborah Post al vele hectaren berm en percelen land veranderd in bloemenvelden die barsten van het leven. Als jurylid van de Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen hoopt ze vooral projecten te zien die de natuur de ruimte durven te geven.

image

Jury van de Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen 2023 bekend

Wat is het meest inspirerende natuurinclusieve ontwerp, bouw- of renovatieproject van de afgelopen twee jaar? De vierkoppige vakjury die daarover gaat besluiten is nu bekend. We stellen hen graag aan je voor.

Alle van nature in het wild levende vogels en vleermuizen zijn strikt beschermd. Voor aanvang van bouw- en renovatiewerkzaamheden is het van belang rekening te houden met de wettelijke vereisten die voortvloeien uit de Wet natuurbescherming.

Meld je aan voor de nieuwsbrief