×
home architectenbureau woningcorporatie gemeente projectontwikkelaar actueel downloads award

Factsheet Voorkom raamslachtoffers

image
Glas is dankzij technische ontwikkelingen een steeds belangrijker bouwmateriaal geworden. Het laat een gebouw transparant ogen en zorgt voor veel licht en ruimte binnen. Voor vogels vormen ze echter een gevaar, want ze kunnen het glas niet goed zien. De omgeving wordt in het glas weerspiegeld of er is de illusie van een vrije vliegroute, waardoor de vogels zich dood vliegen of zich kunnen verwonden. Vooral vogelsoorten die vlakbij gebouwen leven, of tijdens hun jaarlijkse trek langs steden komen, hebben daarom veel baat bij vogelvriendelijk glasgebruik.

Factsheet Voorkom raamslachtoffers

image

Factsheets Nieuwbouw

Nergens doen zich méér kansen voor om structureel beschermingsmaatregelen toe te passen voor stadsvogels en vleermuizen dan bij nieuwbouw.

image

Factsheet Vleermuizen en verlichting

Met natuurinclusieve verlichting kan veiligheid voor mensen samengaan met het versterken van onze nachtelijke natuur.

image

Natuurinclusief opdrachtgeven

Hoe maak je de slag van beleid naar uitvoering in duurzaam en natuurinclusief bouwen? Goed aanbesteden is essentieel! Eva van der Graaf en Leon Dielen van Tauw geven tips.

image

Een stad door de ogen van een dier

Goed voor dieren ín de stad zorgen is belangrijk, maar om mensen te interesseren voor een groene stad, zijn ook andere argumenten nodig. Milieufilosoof Glenn Deliège is er vast van overtuigd. Belangrijk daarbij is steeds om ook door de ogen van het dier te kijken.

Alle van nature in het wild levende vogels en vleermuizen zijn strikt beschermd. Voor aanvang van bouw- en renovatiewerkzaamheden is het van belang rekening te houden met de wettelijke vereisten die voortvloeien uit de Wet natuurbescherming.

Meld je aan voor de nieuwsbrief