×
home architectenbureau woningcorporatie gemeente projectontwikkelaar actueel downloads award

Natuurinclusief bouwen? Deze video vertelt je hoe!

image
Natuurinclusief bouwen en ontwerpen is makkelijker dan je denkt. In de nieuwe praktische video van Vogelbescherming Nederland, de Zoogdiervereniging en provincie Noord-Brabant ontdek je op welke manieren je heel simpel toekomstbestendig kunt bouwen.

Door natuurinclusief te bouwen creëer je een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving: voor mensen en voor de natuur. Groene dorpen en steden zorgen voor verkoeling in de zomerhitte, zuiveren de lucht, vangen overtollig regenwater op en bieden volop ruimte aan mede-stadsbewoners, zoals huismus, gierzwaluw, merel of gewone dwergvleermuis. Zo bouw je samen aan een levendige stad, die toekomstbestendig is.

In de nieuwe video van Vogelbescherming vertellen experts uit zowel de bouw-, vastgoed en groene sector op welke manieren je natuurinclusief kunt bouwen. Dat het niet moeilijk is laten ze zien aan de hand van concrete tips.

Enthousiast geworden? Bekijk dan deze website voor meer tips en adviezen.

Bekijk de nieuwe video


Deze video kwam mede tot stand met dank aan Buro Lubbers.
Tekst: Marieke Dijksman, Vogelbescherming Nederland, 14 september 2021
Beeld: Still uit de natuurinclusieve informatiefilm

image

“Nederland is toe aan een grand plan”

De waternood in Limburg was in juli voor velen een wake-up-call dat een natuurinclusieve revolutie nodig is. Maar de realiteit is weerbarstig. Als jurylid van de Award Natuurinclusief Bouwen & Ontwerpen hoopt Nico Tillie op inzendingen die de wereld sneller zullen veranderen.

image

"We moeten ecosystemen bouwen"

Als het aan landschapsontwerper Nina Ravestein ligt, wordt natuurinclusief bouwen de norm. In 2019 ontving ze de Natuurinclusief Bouwen Award vanwege haar inzet om de bouwwereld meer in balans te brengen met de natuur. Dit jaar is zij een van onze juryleden.

image

Symposium 'Heel Brabant bouwt natuurinclusief!'

Natuurinclusief bouwen en inrichten heeft de toekomst. Wil je weten waarom? Volg dan op dinsdag 22 juni het online symposium ‘Heel Brabant bouwt natuurinclusief!’. Geef je snel op!

image

‘Natuurinclusief ontwerp geeft gebouw extra kwaliteiten’

Natuurinclusief ontwerpen is volgens architect Victor Retel Helmrich de manier bij uitstek om ecologische kennis, constructieve kennis en architectonische kwaliteit met elkaar te verbinden.

Alle van nature in het wild levende vogels en vleermuizen zijn strikt beschermd. Voor aanvang van bouw- en renovatiewerkzaamheden is het van belang rekening te houden met de wettelijke vereisten die voortvloeien uit de Wet natuurbescherming.

Meld je aan voor de nieuwsbrief