×
Home Architectenbureau Woningcorporatie Gemeente Projectontwikkelaar Blogs

Inspiratie- en informatieoverzicht

Architectenbureau | Woningcorporatie | Gemeente | Projectontwikkelaar | Particulier
image

Gierzwaluw zoekt ruimte onder nok

image

Nokvorst past vleermuis goed

image

Metseldetaillering als toegang tot spouw

image

Toegankelijke spouwmuur voor vleermuizen

De ruimte in de spouwmuur is van oudsher een verblijfplaats van verschillende vleermuizen. Deze spouwmuren kunnen we toegankelijk houden door middel van open stootvoegen.

image

Vleermuis verblijft graag achter gevelbetimmering

image

Ontsluit tussenspouw voor vleermuizen

image

Natuurinclusief aanbesteden voor opdrachtnemers

Duurzaam bouwen en ontwikkelen betekent meer dan energiebesparing en klimaatadaptie. Dit besef heeft geleid tot een nieuwe manier van bouwen. Niet alleen klimaatadaptief, maar ook natuurinclusief. Twee aspecten van een gezonde stad die vaak hand in hand gaan. Eva van der Graaf en Leon Dielen van Tauw geven tips. Hoe kunnen opdrachtnemers zich nu al voorbereiden op deze nieuwe eisen?

image

‘Natuurinclusief ontwerp geeft gebouw extra kwaliteiten’

Gebouwen zijn niet te los te zien van de omgeving waarin zij zich bevinden en natuur is overal. Daarom zijn de gebouwen die architect Victor Retel Helmrich ontwerpt altijd natuurinclusief. Dat is namelijk de manier bij uitstek om ecologische kennis, constructieve kennis en architectonische kwaliteit met elkaar te verbinden.

image

Handleiding Checklist Groen Bouwen

image

Plaatsen inbouwkast tast energieprestatie niet aan

< 1 2 3 4 >
Alle van nature in het wild levende vogels en vleermuizen zijn strikt beschermd. Voor aanvang van bouw- en renovatiewerkzaamheden is het van belang rekening te houden met de wettelijke vereisten die voortvloeien uit de Wet natuurbescherming.