×
home architectenbureau woningcorporatie gemeente projectontwikkelaar inspiratie downloads award

Inspiratie

Architectenbureau Woningcorporatie Gemeente Projectontwikkelaar Particulier architectenbureau award basiskwaliteit beheer beleid bewoners betrekken biobased biodiversiteit circulair duurzaamheid gebiedsontheffing gebiedsontwikkeling glasbouw groen en gezondheid groenbeheer groene daken groene gevel groene verbindingszones inbouwkast inbouwstenen innovatie isolatie kennisuitwisseling klimaatadaptatie leefomgeving natuurlijke bestrijding natuurwaarden nestgelegenheid ontwerpen projectontwikkelaar renovatie samenwerking smp soortspecifieke maatregelen stadsnatuur technische specificaties tijdelijke natuur verblijfplaatsen vergroening verlichting vleermuizen vogels wateropvang wet natuurbescherming woningcorporatie
image

Nokvorst past vleermuis goed

De opening onder de nokvorst van een dak vormt vaak de ingang naar een verblijfplaats van vleermuizen zoals de laatvlieger en de gewone dwergvleermuis. Geef hen in je ontwerp al de ruimte.
image

Metseldetaillering als toegang tot spouw

Waar gevels worden verfraaid met uit het gevelvlak springende elementen, kan van de gelegenheid gebruik gemaakt worden om daarachter toegang te bieden tot de spouw voor vleermuizen.
image

Toegankelijke spouwmuur voor vleermuizen

De ruimte in de spouwmuur is van oudsher een verblijfplaats van verschillende vleermuizen. Deze spouwmuren kunnen we toegankelijk houden door middel van open stootvoegen.
image

Vleermuis verblijft graag achter gevelbetimmering

Uitpandige voorzieningen zoals boeiborden of gevelbetimmering worden ook gebruikt door vleermuizen. Combineer ze met een achter de betimmering ingebouwde kast of open stootvoeg.
image

Ontsluit tussenspouw voor vleermuizen

Spouwen zijn dankzij de stabiele temperatuur bij uitstek geschikt voor vleermuizen. De spouw kan eenvoudige toegankelijk gemaakt worden voor vleermuizen, zonder dat die een warmtelek oplevert.
image

Tuinen en balkons bieden veel ruimte voor natuur

Groene tuinen zijn niet alleen goed voor de biodiversiteit, ze vangen ook water op en zijn koeler in hete zomers. Door niet uit te gaan van een betegelde tuin kan iedereen bijdragen aan een groene, leefbare stad.
image

Maak meer werk van tijdelijke natuur

Door de Regeling Tijdelijke Natuur kan de natuur op braakliggende bouwterreinen zich ontwikkelen, zonder belemmering van toekomstige ontwikkelingen.
image

Tijdelijke natuur geldt als pluspunt

Door de Regeling Tijdelijke Natuur kan de natuur op braakliggende terreinen zich ontwikkelen, zonder toekomstige ontwikkelingen te remmen.
image

Particuliere tuinen dragen bij aan biodiversiteit

Iedereen die een tuin bezit, kan een bijdrage leveren aan de natuurinclusieve stad. Zorg voor een groene basis en faciliteer bewoners om hun directe leefomgeving te vergroenen.
image

Maak bewoners bewust van natuur in de omgeving

Mensen bewust maken van de natuur en hen deze actief laten beleven is een wezenlijk onderdeel van een duurzaam project. Daar zijn verschillende manieren voor.
image

Hagen, heesters en vaste planten

Vaste planten geven het jaar rond een groene aanblik en kunnen makkelijk worden ingezet om de straat, wijk, buurt of stad natuurinclusief te maken.
image

Bomen? Ja graag!

Bomen dragen bij aan een gezonde, prettige leefomgeving. Een overzicht van de verschillende soorten en hun eigenschappen.
< 1 ... 8 9 10 11 12 13 >
Alle van nature in het wild levende vogels en vleermuizen zijn strikt beschermd. Voor aanvang van bouw- en renovatiewerkzaamheden is het van belang rekening te houden met de wettelijke vereisten die voortvloeien uit de Wet natuurbescherming.

Meld je aan voor de nieuwsbrief