×
Home architectenbureau woningcorporatie gemeente projectontwikkelaar inspiratie

Vivara Pro: inbouwstenen voor vleermuizen

image
Vivara Pro ontwikkelt specialistische natuurbeschermingsproducten voor de professionele markt. De ontwikkeling gaat veelal in nauwe samenwerking met verschillende natuurbeschermingsorganisaties en experts uit heel Europa. De oorsprong van Vivara ligt bij natuurbeschermingsproducten voor gebruik in de particuliere tuin, maar de tak Vivara Pro biedt inmiddels ook een ruime selectie aan gedegen inbouwstenen voor verschillende vogels en vleermuizen. Deze materialen zijn afgestemd op de Nederlandse bouwmaten. De inbouwstenen worden gemaakt van duurzaam houtbeton, een goedgekeurd bouwmateriaal. Er worden bewuste keuzes gemaakt op het gebied van de gebruikte materialen. Er wordt hout gebruikt uit goed beheerde bossen. Het FSC®-label geeft welke van de producten uitsluitend hout bevatten in overeenstemming met Forest Stewardship Council®.

Vleermuizen maken van oudsher gebruik van gevels om er een verblijfplaats te vinden. Ze vinden ruimte dankzij een stootvoeg of via de dakrand. Deze inbouwstenen kunnen ook fungeren als een geschikte verblijfplaats. Naast de standaard inbouwsteen zijn er ook opties om de steen uit te breiden in de spouwmuur en kan er gecontroleerd toegang gegeven worden tot de spouwmuur met een toegangssteen.

Inbouwsteen vleermuizen

Uitbreiding in spouw

Entreesteen

Vivara Pro 91013 IB VL 01 Inbouwsteen Vleermuizen PPA8135

Lees meer

image

Vivara Pro: inbouwstenen voor vogels

image

Tichelaarkasten: keramiek voor vleermuizen

image

Meer materialen

image

Ruimte voor vogels in overstekende dakranden

Alle van nature in het wild levende vogels en vleermuizen zijn strikt beschermd. Voor aanvang van bouw- en renovatiewerkzaamheden is het van belang rekening te houden met de wettelijke vereisten die voortvloeien uit de Wet natuurbescherming.