×
Home architectenbureau woningcorporatie gemeente projectontwikkelaar inspiratie

Vivara Pro: inbouwstenen voor vogels

image
Vivara Pro ontwikkelt specialistische natuurbeschermingsproducten voor de professionele markt. De ontwikkeling gaat veelal in nauwe samenwerking met verschillende natuurbeschermingsorganisaties en experts uit heel Europa. De oorsprong van Vivara ligt bij natuurbeschermingsproducten voor gebruik in de particuliere tuin, maar de tak Vivara Pro biedt inmiddels ook een ruime selectie aan gedegen inbouwstenen voor verschillende vogels en vleermuizen. Deze materialen zijn afgestemd op de Nederlandse bouwmaten. De inbouwstenen worden gemaakt van duurzaam houtbeton, een goedgekeurd bouwmateriaal. Er worden bewuste keuzes gemaakt op het gebied van de gebruikte materialen. Er wordt hout gebruikt uit goed beheerde bossen. Het FSC®-label geeft welke van de producten uitsluitend hout bevatten in overeenstemming met Forest Stewardship Council®.

De huismus en gierzwaluw zijn gebouwbewonende vogels bij uitstek. Bij Vivara vindt u voor beide soorten ontwikkelde inbouwstenen. De invliegopeningen van deze stenen zijn speciaal op maat gemaakt. Toch kan het zijn dat er ook huismussen of een kool- of pimpelmees in gaan broeden. Geen probleem. Vaak worden de stenen eerst ontdekt door een huismus of andere vogel, voor ze worden bezet door gierzwaluwen. De inbouwstenen kunnen zowel zichtbaar als onzichtbaar in de gevel verwerkt worden.

Zichtbare gierzwaluwsteen

Verborgen gierzwaluwsteen

Inbouwsteen Huismus

Website Vivara Pro

Lees meer

image

Factsheets Nieuwbouw

image

Vivara Pro: inbouwstenen voor vleermuizen

image

Tichelaarkasten: keramiek voor vleermuizen

image

Meer materialen

Alle van nature in het wild levende vogels en vleermuizen zijn strikt beschermd. Voor aanvang van bouw- en renovatiewerkzaamheden is het van belang rekening te houden met de wettelijke vereisten die voortvloeien uit de Wet natuurbescherming.