×
Home Architectenbureau Woningcorporatie Gemeente Projectontwikkelaar Blogs

Vleermuis verblijft graag achter gevelbetimmering

image

Uitpandige voorzieningen zoals boeiborden of gevelbetimmering worden ook gebruikt door vleermuizen, maar bufferen veel minder de wisselingen in buitentemperatuur en kunnen daardoor makkelijker en sneller te warm en/of te koud worden. Combineer ze daarom het best met een achter de betimmering ingebouwde kast of open stootvoeg.

Opties hiervoor zijn:

  1. Een uitwendig aangebrachte isolatielaag die wordt afgewerkt met gevelbetimmering. In die isolatielaag zijn heel goed vleermuisvoorzieningen op te nemen. Dit is ook een vaak toegepaste werkwijze bij na-isolatie of renovatie.
  2. Een grote op de bakstenen buitengevel aangebrachte gevelbetimmering waarachter ruimte voor vleermuizen wordt opgelaten.
  3. Kleinere in de nok opgenomen boeiborden (vaak driehoekig) waarachter een of meerdere inbouwkasten voor vleermuizen zijn voorzien.

Het verwerken van kasten achter de gevelbetimmering biedt indien gewenst ook de mogelijkheid om de kasten onzichtbaar te laten zijn in een gebouw.

4 gevelbetimmering 48990450457 o

Lees meer

image

Metseldetaillering als toegang tot spouw

image

Vivara Pro: inbouwstenen voor vleermuizen

image

Dakoverstek biedt vleermuizen kansen

image

Schoorstenen voor vleermuizen

Alle van nature in het wild levende vogels en vleermuizen zijn strikt beschermd. Voor aanvang van bouw- en renovatiewerkzaamheden is het van belang rekening te houden met de wettelijke vereisten die voortvloeien uit de Wet natuurbescherming.