×
Home architectenbureau woningcorporatie gemeente projectontwikkelaar inspiratie

Gebouwgebonden groen

Woningcorporaties

home Woningcorporatie Woningcorporaties - Gebouwgebonden groen

Groene gevels en daken bieden fijner woon- en leefklimaat

Door groene gevels en daken op te nemen in een project is het mogelijk extra groen aan te brengen, zonder hiervoor oppervlakte te hoeven inleveren. Groene gevels en daken zien er niet alleen mooi uit maar dragen ook nog eens bij aan een fijner woon- en leefklimaat voor mens en dier. Daarnaast kan slim en doordacht gebouwgebonden groen mede invulling geven aan de groene opgave bij binnenstedelijke herstructurering. Groene gevels en daken zijn kortom het perfecte visitekaartje van uw natuurinclusieve gebouwen.

Groene gevels

Begroeide gevels geven de harde contouren van een wijk een zachte aanblik. Ze dempen de harde stadsgeluiden en koelen het stedelijk hitte-eiland. Groene gevels veranderen een woonwijk in een heerlijke plek om heerlijk te leven.

image

Groene gevels voegen natuurkwaliteit toe

Groene gevels leggen nauwelijks beslag op de ruimte maar de voordelen voor vogels en mensen zijn groot! Een overzicht van de diverse plantensoorten die in een groene gevel kunnen worden toegepast.
image

Gevels vergroenen beter met klimhulp

image

Modulair muursysteem voor groene gevel los van bodem

Aanvullende informatie

Leveranciers

Groene daken

Een dak kan meer functies vervullen dan het regenwater buiten houden. Daken bieden een enorme ruimte aan mogelijkheden. Gebruiksruimte voor bewoners of leefgebied voor planten en dieren. Elk dak kan in principe een groen dak worden.

image

De basis: een groen dak

image

Praktische toepassing van een groen dak

Aanvullende informatie

Alle van nature in het wild levende vogels en vleermuizen zijn strikt beschermd. Voor aanvang van bouw- en renovatiewerkzaamheden is het van belang rekening te houden met de wettelijke vereisten die voortvloeien uit de Wet natuurbescherming.