×
home architectenbureau woningcorporatie gemeente projectontwikkelaar inspiratie downloads award

Particulier

Draag ook een steentje bij

Deze website is speciaal ingericht om professionals als architecten, projectontwikkelaars, woningcorporaties en gemeenten te informeren en te inspireren op het gebied van natuurinclusief bouwen.

Ben je particulier en wil je ook graag je steentje bijdragen en aan de slag gaan met jouw huis of tuin? Hieronder vind je een overzicht van verschillende informatiebronnen over het vogel- en vleermuisvriendelijk inrichten van jouw huis en tuin!

Tuinen

image

Tuinen en balkons bieden veel ruimte voor natuur

Groene tuinen zijn niet alleen goed voor de biodiversiteit, ze vangen ook water op en zijn koeler in hete zomers. Door niet uit te gaan van een betegelde tuin kan iedereen bijdragen aan een groene, leefbare stad.
image

Particuliere tuinen dragen bij aan biodiversiteit

Iedereen die een tuin bezit, kan een bijdrage leveren aan de natuurinclusieve stad. Zorg voor een groene basis en faciliteer bewoners om hun directe leefomgeving te vergroenen.

Praktische tips

Ook als particulier kunt u natuurlijk een bijdrage leveren aan natuurinclusief bouwen en een natuurvriendelijke omgevingsinrichting. Toekomstige bewoners hebben steeds meer te zeggen over hoe hun nieuwe huis eruit komt te zien. En ook bij kleine of grote verbouwingen, of de herinrichting van uw buurt, kunt u rekening houden met vogels en vleermuizen.

(Ver-)bouwen

Factsheets

Benieuwd naar uw medestadsbewoners? Download hier de factsheets over veel voorkomende vogels en vleermuizen in de stad.

Alle van nature in het wild levende vogels en vleermuizen zijn strikt beschermd. Voor aanvang van bouw- en renovatiewerkzaamheden is het van belang rekening te houden met de wettelijke vereisten die voortvloeien uit de Wet natuurbescherming.